Invigning av Selmas vardagsrum


Attachment-1.jpeg

Onsdagen den 23 april var det invigning av Selmas vardagsrum på Selma Lagerlöfstorg med underhållning av musik samt några tal.

Tanken är att skapa en välkomande mötesplats bland alla åldrar men även skapa en ökad tillgänglighet för kunder. Det är viktigt att tänka på trygheten i det området man bor i, i detta fallet Backa, för att minska känslan av rädsla eller otrygghet på dagarna men speciellt på kvällarna då det är mörkt utomhus.

I en intervju med Lovisa Grahn om Selmas vardagsrum berättar hon att hon arbetar som utvecklingsledare med stadsutveckling på Norra hisingens stadsdelsförvaltning. Lovisa är med och bestämmer när och vart det exempelvis ska byggas nya bostäder.

Hon berättar om hur det var innan i Backa under vintern 2013, att det var otryggt på torget men att man jobbar mot förbättringar. Planen är att omvandla torget mer och med hjälp av värme i de nybyggda bänkarna hålla värmen på hösten och vintern.

Det allra viktigaste med Selmas vardagsrum är att alla ska få använda sig av utrymmet helt enkelt på det sätt de vill, detta kan exempelvis vara musikelever som använder bänkarna som scen vid uppträdanden som på invigningen. Man får alltså använda ‘’vardagsrummet’’ som man vill och gärna komma med egna idéer om hur. Ungdomar och barn från kultan kan utnyttja platsen för olika aktiviteter eller bara umgås här.

Selmas vardagsrum är en mötesplats för personer i alla åldrar och en plats för att umgås med vänner, familj eller till och med att bekanta sig med nytt folk.

De vita hängande lamporna gör platsen mycket finare, med lampor som ändrar färg och bänkar som ger värme och trygghet i det fina området Backa, har det blivit mer hemmatrevligt i området.

Skriven av Diém Faieq

Följ Oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square