Intervju Mikael Wallgrenm Ledamot på Norra Hisingens nämnd.

Michael.JPG
Framgångar för alla tillsammans med vänsterpartiet i Sverige!

Jag har träffat Mikael Wallgren som är ledamot på Norra Hisingens nämnd. Han är med i Vänsterpartiet sedan 1995. Mikael Wallgren, 38 år. Han har gått på Gymnasium och har läst Hotell & restaurang och jobbar åt Manpower som taxitelefonist på Volvo. Mikael bor tillsammans med sin sambo i Backa Röd.

Varför har du valt just det partiet du är med i just nu?

- Jag valde just Vänsterpartiet för att det är det enda partiet som tar min vardag på allvar. Det enda riksdagspartiet som vill förbjuda Bemanningsföretag och som vill säkerställa att man kan bo kvar i sin lägenhet även om några år när den behöver fräschas upp. Andra partier tycker de rika och mäktiga ska få spela med mig och mitt liv. De ska få välja fritt om jag ska få behålla mitt jobb - eller om de ska höja min hyra. Vänsterpartiet vill att vi ska ha demokrati i hela samhället, även på jobbet och i bostadsområdet. Det är också det partiet som tydligast står upp för min förtidspensionerade mammas rätt till en rimlig pension och samma rättigheter som andra pensionärer.

Vad tror du att resultaten kommer bli efter valet i september?

- Vi kommer att få en ny regering. Troligen bestående av (s), (mp) och kanske även mitt parti. Tror Vänsterpartiet kommer gå fram. Folk är trötta på partier som låter likadant. Vi vågar säga som det är: Bort med slöseriet i välfärden - skatterna ska gå till skola & vård, inte till privata plånböcker.

Vad är syftet med ert parti?

- Vänsterpartiet är ett feministiskt & socialistiskt parti. Vårt mål är kort och gott avskaffandet av alla orättvisor. Alla människor har samma värde, det är orimligt att en direktör tjänar så mycket mer än en industriarbetare, eller en läkare mer än sjukhusstäderskan. Alla behövs. Ett sjukhus som inte städas kan inte heller genomföra operationer. Vi vill också att vi män ska ta vår del av hemarbetet, städa, diska och ta hand om våra barn. Därför vill vi att man delar lika på att vara hemma när barnet är mycket litet. Det är också viktigt att man får vara den man är utan att begränsas av könsroller - att läsa poesi, meka med bilar eller bli fotbollsproffs ska handla om intresse, inte om kön, säger Mikael.

Vad tänker ni göra för att ungdomar ska må bra och inte vara arbetslösa?

- Riva upp alla skattesänkningar som regeringen gjort för de som har normala löner. Högern har sänkt skatterna och hoppats att de ska ge jobb. Vi vill ta de pengarna och ordna fler riktiga jobb - anställa fler som tar hand om de gamla och sjuka, men också fler lärare i skolan. Det finns utrymme för 100 000-tals nya jobb inom välfärden. Vi tror att en skola för alla är viktigt. Vi vill inte ha dagens friskolesystem där privata skolor blir en affärshandel. Det är också viktigt med kultur & fritid för en meningsfull fritid - oavsett ålder så utvecklar det oss och gör att vi orkar med alla måsten i vardagen.

Artikel av: Mader Emin

Följ Oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square