Lägret alla borde få uppleva!

image-2.jpeg
Resan till Marsstrand

Nu åker vi till Marsstrand som ligger 1 timma utanför Kungälv, jag åker tillsammans med Brunnsbos fritidsgård som har arrangerat lägret tillsammans med Tuve fritidsgård och Kultan. Vi träffades alla vid Selma Lagerlöfs torg där vi togs emot av 6 ledare från dessa fritidsgårdar: Ziad, Angelica, Angelica, Tony, Emir och Viktor. Vi väntade gemensamt på den stora bussen som skulle ta oss till det som vi hade längtat till i evigheter. Bussen kom och vi hoppade på, det var högljutt och alla ville ha bra platser.

Jag satte mig ner och somnade. 1 Timma senare var vi framme, jag väcktes av att alla började gapa igen, fast denna gången handlade det inte om platser utan om att vi skulle hinna ta färjan över till ön där vi skulle bo på, alla hann och vi var framme 5 minuter senare.

Mitt intryck av marsstrand...

Min första tanke var att jag skulle kunna besöka denna magiska plats oftare, det var så vackert och så fint, alla var så trevliga och hjälpsamma... fridfullare kunde det inte bli.

Det enda man nästan hörde var havets vågor. När alla var på land så marscherade vi som soldater till vårat varma badhus, vi var framme efter bara 6 minuter.

Huset var gigantisk, det såg ut som 3 gympasaler som satt ihop med varandra.

Ziad, fritidsledaren, delade ut nycklar till grupperna som delade rum med varandra och sedan satte det roliga igång.

I vårt rum fanns det inte mycket att göra utan att sova så vi bestämde oss alla nästan att hålla oss till vardagsrummet eller poolen som var populär, jag kände direkt att detta kommer bli ett suveränt läger när jag träffade vissa ungdomar som jag inte hade mött innan och märkte hur trevliga dem var. Allihopa badade och körde tävlingar tillsammans, vi kollade på film och även åt tillsammans, så att oroa sig för att känna sig utanför kunde inte ske.

Dagen var fantastisk och dem serverade min favoritmat, tacos, vilket jag älskar, det kunde inte bli bättre kändes det som.

Nästa dag gick vi alla upp tidigt för att äta frukost tillsammans, det fanns mycket att välja på så alla fick åtminstone något i magen.

Efter frukosten hade vi samling i filmrummet då ledarna hade kallat oss dit, de hade en överraskning till oss och det var något som hette 5 kamp.

Fem kamp

Det innebär att man delar upp sig i 5 grupper och kör olika aktiviteter och lekar tillsammans för att vi ska kunna lära känna varandra bättre och även kunna sammarbeta. Alla tyckte att det var roligt så vi gick med på det. Första grenen var simtävling där grupp 4 vann, andra grenen var limbo där grupp 4 vann igen, sedan körde vi en lek som hette "hela havet stormar" där lag 5 vann, gren 4 var frågesport där lag 4 vann igen och då tyckte alla att Grupp 4 var så bra så vi behövde inte arrangera ännu en gren.

Efter kampen så spred alla ut sig, det var människor överallt, vissa badade, andra spelade kort eller bara var sociala och pratade med varandra.

Vi hade roligt nästan varenda sekund vi var där. Detta fortsatte ända till kvällsmaten då vi åt hamburgare och drack god saft.

När alla var mätta så gick vi upp och kollade på film " The Equalizer" filmen var grym fast alla var övedrivet trötta så de gick och la sig allihopa.

Sista dagen... hände det något som ingen förväntat sig. Ledarna fick klagomål från grannarna som sa att vi hade vart för högljuda så vi fick tyvärr länna hotellet 2 timmar tidigare.

I slutändan så var detta ett jätte roligt läger som jag tycker att de flesta borde prova på när chansen finns.

Skrivet av: Micky

Intervjuer med deltagarna

Ser du fram emot Marsstrandslägret, isåfall varför?

Ja det gör jag, vi är ungefär 60 ungdomar som har kommit från olika fritidsgårdar som kommer att, äta, sovaoch umgås tillsammans så det kommer bli otroligt och spännande.

Vad tycker du är bra eller dåligt med lägret?

Det finns många bra saker med lägret, maten som dem serverar är jättegod, det finns en stor varmpool som vi brukar bada i, vi har ett stort filmrum som vi brukar sitta i på kvällarna. Man får lära känna massor av nya människor som är trevliga och sköna. Våra ledare som följde med på lägret bestämmde att vi skulle ha en 5 kamp så vi kan lära känna varandra bättre samt kunna samarbeta med varandra så dem delade upp oss i 4 grupper och hittade på olika aktiviteter. Dem lät oss dela rum med vilka vi ville (max 4 personer i ett rum) som jag tyckte var bra, som tur va hamnade ingen utanför, Vi har roligt nästan varenda sekund i detta megastorahuset. Det finns absolut inget att klaga på tycker jag.

Skulle du kunna rekomendera andra ungdomar att följa på liknande aktiviteter?

Ja absolut, Kultan, Brunnsbo Fritdsgård, Tuve Fritidsgård och Kärras Fritidsgård ska åka skidor nu på vintern tillsammans, så dit tycker jag att många ungdomar borde följa med på ifall dem vill uppleva något liknande.

Elma till Homeira.jpg

Intervju med Elma.

Intervju med Arian och Benny

Benny & Arian.jpg

Ser ni fram emot Marsstrands läger, isåfall varför?

Arian: Ja det gör vi, jag har hört att det är ett jättefint område och att det finns massor av olika aktiviteter att göra där så det kommer bli riktigt spännande.

Benny: Jag har aldrig varit på ett läger förut så jag vet inte riktigt hur det kommer bli, eller vad som kommer hända men jag ser fram emot det riktigt mycket.

Vad tycker ni är bra eller dåligt med lägret?

Arian: De är sjukt roligt här, vi reser med massor av nya människor som är jätte trevliga och som passar in i gruppen, det finns massor av olika grejer att göra här t.ex det som Elma tog upp: Bada, film, 5 kamp, äta... lyxigt ovasett vad vi gör..

Benny: Jag håller med Arian, ett jätte roligt läger med massor att göra, det allra bästa var nog att det fanns gratis internet hahahaha.

Skulle ni kunna rekomendera andra ungdomar att följa med på liknande aktiviteter?

Arian: Ja, det skulle jag, jag tror inte någon under arton år skulle bli besviken på ett liknande läger ifall dem skulle följa med.

Benny: Ifall jag ska vara ärlig skulle jag rekommendera alla mina kompisar jag har att följa med! Man känner sig fri från allt, ifall du har problem hemma eller i skolan och du vill bli ifrånsläppt från allt möjligt så är detta det bästa möjligheten.

Intervju med Gagi Sokoli

Ser du fram emot marsstrandslägret, isåfall varför? Jag har längtat sjukt länge och hämtat med mig mina närmaste kompisar till lägret så jag ser fram emot det till 100 procent. Vad tycker du är bra eller dåligt med lägret ? Vi var jätte många så man blev aldrig utanför, det fanns alltid något att göra i huset som tille xempel bada, spela kort, kolla på film, promenera runt hela marsstrand Ö som var jätte vacker, eller bara vara sociala och prata med varandra. Jag fick lära känna vissa ledare lite bättre och även ungdomar. Vi var inte ensama i huset, andra familjer var där även. Det var lite dåligt tyckte jag eftersom vi var ganska högljuda. Skulle du rekomendera andra undomar att följa med på liknande aktiviteter? Ja, det skulle jag ifall dem var högst 17 år eller minst 14, det är ett bra sett att lära känna nya människor och ha det riktigt roligt.

Följ Oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square