Skidresan 2015


11093554_845984325473907_1305168419_n.jpg

Vi är 47 ungdomar och 9 ledare som åker på skidresa. Alla från olika fritidsgårdar från Hisingen, Tuve, Backa och Kärra.

Vi åker på denna resa för jämställdheten mellan killar och tjejer, hälften tjejer och hälften killar. Resemålet för skidresan detta året var Stöten och denna skidresa skulle vi inte kunna genomföra utan bidraget från ungdomssatsningen i Göteborg, detta inför en stor gemenskap mellan ungdomarna från alla olika förorter, åldrar och kön.

Vi möttes gemensamt på Selma Lagerlöfs torg på torsdag morgon och åkte en 7 timmar lång bussresa med ett stopp på burger king i Grums för att äta, väl framme i Sälen så packade vi gemensamt upp och gjorde oss hemmastadda i stugorna, redan dag ett satt vi gemensamt och körde olika spel och lekar, alla stugorna samlade. Och så var varje kväll sig ganska lik men fortfarande lika kul, men varje morgon var man lika taggad på att åka skidor tillsammans.

Vi åkte skidor hela dagarna på fredag och lördagen, lagade mat tillsammans i stugorna och umgicks hela kvällarna.

På söndagmorgon satte vi oss på bussen igen för att åka tillbaka hem.

Våra egna tankar:

Jag tycker att skidresan var jätte rolig. Det är bra att vi har chansen att åka på såna här saker för det hade jag nog inte haft råd att göra annars. Man lär sig också mycket eftersom alla hjälps åt att ta ansvar. Man kommer också närmare både ledarna och dom andra ungdomarna under såna resor. Ungdomarna på fritidsgården får även en bättre gemenskap. Sen är det också skönt att komma bort ifrån orten och skolan för att slippa tänka på all stress. – Frida Popovic

Innan vi åkte på den här skidresan kallade vi det en rehab resa och det var det verkligen, att bara komma bort med både fritidsledarna och ungdomarna var så soft . Och själva resan var jätte rolig och något vi verkligen uppskattade och skulle vilja göra om. Alla får en sån gemenskap genom att åka på en sån här resa och utan fritidsgården så skulle vi aldrig åka på en sån här resa allihopa eller haft råd till att åka. – Jennifer Carnota Persson

Skrivet av: Bella, Frida och Jennifer.

Följ Oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square