Teaterföreställningen "Man är man"


man ärman.png

Adam och Elias är två personer som spelar i teatern ”Man är man”. Dem höll i en föreställning i Selma Lagerlöfs torg i Backa igår eftermiddag och den handlade om könsroller, varför dem finns men också om hur vi människor påverkas utav dem. Könsroller är som exempel att killar inte har klänning om man ser på normen. Om du hade sett en kille med klänning, hur hade du reagerat och varför?

Det är bara för att vi aldrig nästan ser män med klänningar på sig ute i världen. Hur kommer det sig? Män och kvinnor är ju lika bortsett ifrån könet. I föreställningen sägs det att man ska kunna ha på sig vad man vill utan att ens kön bestämmer vad en har möjligheten till att göra och utan att riskera att bli dömd eller utskrattad. Det handlar om att bryta sig loss från könsroller, för det var så att när vi kom in i teatern så fick tjejer rosa band och killar blåa band som vi sedan tog bort, för att visa att vi också struntar i könsroller och att vi kan vara vilka vi vill vara oavsett vad!

Efter föreställningens slut så fick jag möjligheten att intervjuva Adam och Elias. Adam är född i Brasilien men uppväxt i Sverige och Elias är både född och uppväxt här i Sverige. Dem har jobbat med teatern i nästan två år. Både Elias och Adam är mycket engagerade med att jobba inom teatern och dom skulle gärna vilja fortsätta jobba med teater.

Svårigheter med denna teatern var att det bara var två personer som jobbade och dem tyckte att det var riktigt svårt men de klarade sig fantastiskt bra. Dem ville använda musik för att få oss att våga stå upp för oss själva och vara dem vi vill vara. Jag tycker att teatern var jättebra eftersom man struntade i normer på ett underhållande sätt!

Reportage av: Betel Daniel

Följ Oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square