Organisation UVH på Backas fritidsgård!


Organisationen Unga, vuxna hjälper (UVH) gör en insamling på Backa kulturhus.

På grund utav den svåra flyktingsituationen i Europa har organisationen, Unga, vuxna hjälper, beslutat sig för att stödja flyktingar och andra organisationer.

Första planen var att skicka ner en lastbil med kläder, sovsäckar, filtar tält m.m ner till Serbien där många flyktingar samlades och stannade upp innan dem tog sig vidare.

Efter att Ungern stängt sina gränser så tog flyktingarna vägen genom Kroatien och behoven av en hjälpsändning ändrades. "Vi arbetar nu med att se vart behovet är som störst och vart vi ska skicka våran hjälpsändning." får vi höra från en volontär.

UVH samarbetar med "Vi gör vad vi kan i Göteborg" och allt som samlas in hamnar på ett gemensamt lager i Backa industriområde där det sedan skickas vidare dit behovet finns, både inom landet och till länder i Europa. Den 21 september höll UVH en insamling i Backa kulturhus från kl 16:00-20:00. Dem samlade in allt från baby kläder, skor, lakan eller vanliga kläder för att sedan ge till flyktingarna i Göteborg. När första bunten kläder kommer in så står ungdomar och personal redo på plats för att sortera kläderna och föremålen som dem sedan placerar i lådor som står längs väggarna. När sedan fler människor lämnar sina kläder/föremål så ser man ett leende på de flestas läppar. Gruppen backa boys har målat och skrivit om vad som händer i Backa kulturhus den 21 September, 2015.

Skrivet av: Ella och Linnea

Följ Oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square