Mårten Melins författarbesök på Backa Kulturhus!

Mårten Melin besökte Backa kulturhus där 160 barn från Backaskolan och Brudbergsskolan hade kommit för att medverka. Han berättade för barnen om sin barndom, om sina böcker och läste ur hans senaste bok som kommer ut om några månader.

Mårten är en 44 årig författare som kommer ifrån Huddinge utanför Stockholm. Hans pappa är ifrån Sverige och hans mamma kommer ifrån Danmark. När han var liten var han ofta i biblioteket, hans föräldrar läste mycket och han fick många böcker och serietidningar i present. Det är därför han alltid haft böcker runt omkring sig och tror det är så han fick sitt intresse för att bli författare. Vad han kan komma på hade han inte velat jobba med något annat.

Mårten har skrivit 44 böcker, hans första heter: ”Mera glass i däcken” och hans senaste bok ”Lite mer än en kram” och boken han är mest nöjd med och ska snart komma ut heter ”För alla blir bättre när de övar”. Oftast handlar hans böcker om kärlek och övernaturliga grejer. Han skriver böcker till mestadels för målgruppen 11-12 år. Hans tips för den som vill bli författare är att skriva, att fortsätta skriva hela tiden för tillslut kommer det bli något bra. Mårten håller skrivarkurser för barn och ungdomar och han gör ofta författarbesök. Hans hobby är att titta på film, samla på gamla leksaker och umgås med vänner och familj. Trygghet för Mårten är att få vara den man vill och göra det man vill, så länge man inte skadar någon annan. Han känner sig som mest trygg när han går med sina barn till stan.

Mårtens förebilder är folk som vågar protestera mot orättvisor.

Sofia Espiga och Songul Yagci

Följ Oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square