Made in Backa firar det nya numret med avslutningsfest och priser!

Den 15 December anordnade MIB en avslutningsfest som tack för all hårt arbete som har lagts ner för det nya numret. På Ellen Key skolan och Brunnsbosfritidsgård firade vi med fika och priser, mer om några vinnare kan ni läsa nedan! Stort tack till alla som medverkade!

På första plats:

Intervju med kurator i Brunnsboskolan Loris Usinov, Brunnsboskolan Loris skriver en intervju om kuratorn Martina Jenny Frannson i Brunnsboskolan. Loris har skrivit intervjun i en löpande text vilket gör det enklare för läsaren att få ett sammanhang. En mycket informativ text som förklarar vad jobbet som kurator innebär samtidigt som Martinas utbildningstid och fritidsintressen skildras. Du har haft mycket bra frågor som bas till i din intervju, vilket i sin tur inneburit välformulerade svar i din intervju. Bra jobbat!

På tredje plats:

Du slutade som jag började

Jovana Skandeva, 6A På ett flitigt och intresseväckande sätt skildrar Jovana en riktigt läskig novell, vars huvudpersoner är en pojke och en levande nalle. Att du tar en situation som många barn och unga känner igen sig i, för att sedan omvandla den till en läskig historia gör att läsaren inte kan låta bli att läsa klart novellen. Ditt beskrivande sätt att skriva gör texten levande samtidigt som språket är träffsäkert. Du har en förmåga att bygga upp en oväntad dramaturgi i din text. Mycket bra skrivet!

På åttonde plats: Skräpsortering i Algeriet jämfört med Sverige

Mostafa Rebahi

Berättad av: Abderrahim Rebahi På ett flitigt och intresseväckande sätt skildrar Mostafa Rebahi skräpsorteringen i Algeriet och jämför det med källsorteringen i Sverige. Att objektivt kunna skriva om jämförelser mellan två olika system i två olika länder som skiljer sig avsevärt gällande standard, utan att lägga in egna värderingar i texten gör att läsaren själv kan skapa sig åsikter och tankar kring det skrivna. Mostafa gör just detta, och låter texten bemötas av läsarens egna tankar gällande skillnaderna. En mycket skickligt skriven text. Bra Mostafa!

På elfte plats:

Mitt liv Rami Rami skildrar Hassans kamp och anpassning från det gamla livet Libanon till det nya i Sverige. Intervjun tar läsaren in i Hassans liv och får läsararen att skapa sig en förståelse om de uppoffringar som han som ung varit tvungen att göra för att skapa sig en trygg framtid. Dessutom tar texten fasta på ett historiskt perspektiv och gestaltar då människors levnadssätt innan och efter kriget i Libanon. Bra struktur och bra språkhantering!

Motiveringar av: Nejra Kapetanovic

MIB nr 30

Följ Oss
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square